Participace občanů na řešení lokálních problémů v Ústí nad Orlicí - Moláčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá participací občanů na řešení lokálních problémů. Problematika je popsána na případu budovy zkrachovalé textilní továrny Perla, nacházející se v centru města, u níž se vedení města snaží najít její nové smysluplné využití. Pořádáním veřejných diskusí a různých akcí se vedení města včele se starostou snaží o zapojení občanů do této kauzy. Cílem práce je zjistit jak účinná je participace v Ústí nad Orlicí; zda jsou občané skutečně zapojováni do řešení veřejných záležitostí; zda jsou jejich připomínky či komentáře k této kauze využívány; a jaká existuje pozice občanů vůči městu.
Participation of citizens in solving local problems in Ústí nad Orlicí
Keywords: participation; power; public administrativ; public politics; participace; moc; veřejná správa; veřejná politika