Vliv zabezpečení přejezdů na propustnou výkonnost trati Kostelec u Jihlavy Slavonice - Lédl, František (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zaměřuje na regionální trať Kostelec u Jihlavy Slavonice, nacházející se v Kraji Vysočina, a to z pohledu množství železničních přejezdů nacházejících se na této trati. Tyto přejezdy omezují vzhledem ke svému charakteru traťovou rychlost. Na základě podkladů o trati a o železničních přejezdech, byl proveden návrh na jejich zabezpečení a navrženy varianty zmírnění dopadu na snižování traťové rychlosti vlivem železničních přejezdů. Byly provedeny výpočty efektu provedení zabezpečení přejezdu na délku jízdních dob, posouzení efektu a dále návrhy na zefektivnění a zatraktivnění trati.
Impact of security at crossings permeable performance track Kostelec u Jihlavy Slavonice
Keywords: železniční přejezd; rozhledová pole; přejezdové zabezpečovací zařízení; propustná výkonnost; crossings; viewpoints field; level crossing safety devices; permeable performance