Detektor pohybu sledovaného objektu - Kohoutek, Aleš (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá detekcí pohybu sledované osoby a informuje, pokud pohyb ustane na předem definovanou dobu. K detekci je použito akcelerometru a vyhodnocená data jsou bezdrátově přenášena do blízkého stanoviště. Vysílač je koncipován jako přenosný a je napájen bateriemi. Přijímač vyžaduje ke své činnosti elektrickou síť. Obě zařízení, vysílač i přijímač jsou řízena mikrokontrolérem.
Movement detector
Keywords: Akcelerometr; stejnosměrný měnič; mikrokontrolér; accelerometers; DC/DC converter; microcontroller