Aktivizace klientů v domově pro seniory - Eliášová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se věnuje aktivizaci klientů ve vybraném domově pro seniory. V teoretické části se zabývám stářím, stárnutím a změnami, které stáří přináší, dále se zabývám sociálními službami pro seniory, aktivizací a aktivizačními metodami a také vzděláváním seniorů a kvalitou. V praktické části se zaměřuji na hodnocení kvality aktivizace ve vybraném domově pro seniory dle modelu Pláškové.
Activation of the clients at a nursing home
Keywords: stáří; stárnutí; aktivizace; aktivizační metody; vzdělávání seniorů; sociální služby pro seniory; kvalita; old age; ageing; activation; acitvation methods; education of pensioners; social servis quaility