Zvyklosti v dentální hygieně u pacientů se zánětem v orofaciální oblasti - Břízová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2017)
Tématem bakalářské práce jsou "Zvyklosti v dentální hygieně u pacientů se zánětem v orofaciální oblasti". Teoretická rovina bakalářské práce popisuje v první kapitole anatomii a fyziologii orofaciálního systému, další kapitola je věnována orální hygieně, prostředkům pro ni a také metodám čištění zubů a prevenci ve stomatologii. Třetí a čtvrtá kapitola je zaměřena na problematiku orofaciálních zánětů.Ve výzkumné části je uvedena metodika prováděného výzkumu a následná analýza dat, která byla zjištěna dotazníkovým šetřením. Závěrem byl vytvořen edukační materiál se zásadami správné péče o chrup a vhodnými dentálními pomůckami.
Dental care habits in patients with odontogenic abscess
Keywords: orofaciální; záněty; dentální hygieny; odontogenic; abscess; dental care