MATEMATICKÝ MODEL SOUSTAVY GUNT RT 040 - REGULACE TEPLOTY - Hlava, David (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnována problematice návrhu řízení laboratorní soustavy GUNT RT 040 - regulace teploty. Byla provedena identifikace parametrů modelu soustavy s uvažováním nelinearity statické charakteristiky. Parametry PI regulátoru byly vypočítány pomocí metody umístění pólů. Strategie řízení byla ověřena nejprve simulačně o poté také na reálné soustavě.
MATHEMATICAL MODEL OF THE SYSTEM GUNT RT 040 - TEMPERATURE CONTROL
Keywords: GUNT RT 040; identifikace; matematický model; PI regulátor; Gunt RT 040; identification; mathematical model; PI controller