Modelování ve výuce - Fišar, Petr (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce využívá cesty Amiga-technologie při tvorbě počítačových modelů k výuce na školách středního stupně. S pomocí Amigy, jako multimediálního počítače, lze interaktivně vést výuku ve video učebně a tím podpořit efektivitu výukového procesu na maximum, to je větvením programů volbou odpovědí, využitím obrazového i zvukového výstupu.
Keywords: pedagogika; modely; matematický model; počítačový model; simulace