Sociální dopad mentálního postižení na dítě předškolního věku v oblasti socializace - Sýkorová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je se skládá z teoretické a výzkumné/průzkumné části. Je zaměřena na sociální dopad mentálního postižení na dítě v předškolním věku v oblasti socializace. V teoretické části práce je popsána problematika mentálního postižení, socializace, integrace, edukace a ucelená rehabilitace u jedinců s mentální retardací. Ve výzkumné části byla zjišťována míra socializace u dítěte s mentálním postižením pomocí Projektu Portage. Další část výzkumu tvoří dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjistit připravenost mateřských škol integrovat dítě s mentálním postižením.
Social impact of mental disability to preschool child in socialization
Keywords: Mentální retardace; mentální postižení; socializace; dítě předškolního věku; Mental retardation; mental disability; socialization; the preschool child