Porovnání intervalového vyhledávání nad vhodnou databází a vybranými datovými strukturami - Molnár, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce obsahuje základní informace o vybraných datových strukturách a databázových systémech podporující správu dvoudimenzionálních, respektive geografických dat. Struktury a databáze jsou dále podrobeny testům, které jsou zaměřeny na rychlost intervalového obdélníkového a kruhového vyhledávání a nalezení nejbližšího prvku.
Comparison of interval search of a suitable database and selected data structures
Keywords: datové struktury; prioritní vyhledávací strom; 2D strom; quad strom; dvoudimenzionální data; MS SQL; Oracle Spatial; data structures; priority search tree; 2D tree; quad tree; twodimensional data; MS SQL; Oracle Spatial