Finanční podpora rozvoje venkova - Rothanzlová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce ve svém úvodu definuje pojem venkovský prostor a dále se zaměřuje na možnosti financování jeho rozvoje. Popisuje nástroje pro rozvoj venkova, strategické dokumenty a aktéry v oblasti rozvoje venkova. Následně se zaměřuje na komunitně vedený místní rozvoj a regionální rozložení podpory venkova v rámci ČR. Jejím cílem je posouzení věcné struktury konkrétní MAS v návaznosti na změny v Programu rozvoje venkova a dále také posouzení vzájemné souvislosti mezi objemem poskytnutých dotací z tohoto programu jednotlivým krajům a počtem jejich obcí, obyvatel a počtu obyvatel žijících v problémových regionech.
Financial support of rural development
Keywords: venkov; regionální rozvoj; komunitně vedený místní rozvoj; místní akční skupina; program rozvoje venkova; rural areas; regional development; community led local development; local action group; rural development programme