Studium antikorozních vlastností organických povlaků obsahujících pigmenty na bázi směsných oxidů - Obrdlík, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2007)
Byly studovány pigmenty na bázi směsných oxidů, fosforečnanové, iontoměničové a jako srovnávací pigment byl zvolen oxid titaničitý. Pro zjištění antikoorzní účinnosti byly připraveny modelové nátěrové hmoty na bázi styrenakrylátové disperze, rozpouštědlové a vodourozpustné epoxidové pryskyřice a epoxyesterové pryskyřice, které byly formulovány na hodnotu Q = 30.
The study of anticorrosive properties of organic coatings containing the pigments on the base of mixed oxides
Keywords: anticorrosive pigment; anticorrosive afficiency; mixed oxide pigment; pigment volume concentration; antikoorzní pigmenty; antikorozní účinnost; směsný oxodický pigment; objemová koncentrace pigmentu