Problematika cyklistické dopravy z hlediska bezpečnosti ve vazbě na ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích - Uhlík, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou bezpečnosti cyklistické dopravy a vztahem cyklistů k ostatním účastníkům provozu na pozemních komunikacích. V první části je zpracován rozbor postavení cyklistů v ČR. Následuje rozbor vztahu k ostatním účastníkům a charakteristika a hodnocení jednotlivých prvků cyklistické dopravy. Ve třetí části jsou specifikovány krizové situace a faktory, které působí na jejich vznik. Závěrečná část obsahuje návrhy na ke zlepšení bezpečnosti cyklistické dopravy.
The issue of cycling safety in relation to other road traffic participant
Keywords: cyklistická doprava; bezpečnost; krizové situace; faktory; cycling; safety; critical situation; factors