Aplikace nových metod při předávání železničních dopravních prostředků mezi ŽP ČD Cargo a PKP Cargo - Novotný, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce je zaměřena na proces vlastní předávky železničních vozů mezi dvěma železničními dopravními podniky. Těmito podniky jsou ČD CARGO a.s. a PKP CARGO S.A. Analyzuje současný stav předávky mezi těmito podniky na všech otevřených pohraničních přechodových stanicích, hodnotí technologické postupy práce a na základě zjištěných nedostatků navrhuje nové postupy předávky.
The application of new methods in transfer of rail transportation systems between rail company CD Cargo and PKP Cargo
Keywords: předávka; železniční dopravní podnik; pohraniční přechodová stanice; výměnná stanice; železniční dopravní prostředek; držitel vozu; handover; rail company; border handover station; change station; rail carriages; waggon; owner waggon