Mimořádný lidový soud v Chrudimi a proces s Wilibaldem Kühnem - Schiebelová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2018)
Předložená práce se zabývá retribučním soudnictvím v poválečném Československu. Mapuje vývoj exilové vlády, jednotlivé retribuční dekrety, okupační správu v Pardubicích a následně rozebírá podrobněji případ Wilibalda Kühna u Mimořádného lidového soudu Chrudim.
Extraordinary People´s Court in Chrudim and the Trial with Wilibald Kuhn
Keywords: mimořádný lidový soud; retribuce; druhá světová válka; Pardubice; Chrudim; extraordinary People´s Court; retribution; Second World War; Pardubice; Chrudim