Bezpečnost Kraje Vysočina - Dvořáková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se v první části zabývá obecným popisem problematiky bezpečnosti a kriminality. Dále je popsán kraj Vysočina a na základě disponibilních dat je provedena jeho bezpečnostní analýza. Další část práce obsahuje porovnání kriminality v jednotlivých okresech a možnosti prevence kriminality v kraji Vysočina. Na závěr jsou formulovány hlavní poznatky a doporučení.
Safety in the Region Vysočina
Keywords: bezpečnost; bezpečnostní analýza; kriminalita; prevence kriminality; Kraj Vysočina; safety; security analysis; crime; prevention of crime; Region Vysočina