Dětský aerobik: příspěvek k antropologii sportu - Strouhalová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2016)
Je možné se věnovat aktivně aerobiku i přes zdravotní problémy? Jak motivovat děti, aby se více věnovaly sportu? Jak se vyvíjí pohled dětí na aerobik? To jsou otázky, kterým se studentka bude věnovat v rámci svého výzkumu aerobiku, jejž bude provádět v AC KIDFIT Pardubice. Pozornost zaměří na jednotlivé členy klubu a obecně se zaměří na fungování v klubu z antropologické perspektivy individuálních i kolektivních aktérů. Bude se účastnit aktivit klubu, vést s aktéry rozhovory a v případě potřeby, užije jako doplňkovou metodu i po dotazníkové šetření.
Aerobics among Children: Towards an Anthropology of Sport
Keywords: sport; aerobik; aerobikový klub; děti; motivace; sport; aerobic; aerobic club; kids; motivation