Analýza hospodaření ve vybraném podniku - Venclová, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem této bakalářská práce je analýza finanční situace podniku Devro, s. r. o. na základě vybraných metod finanční analýzy. Pro finanční analýzu byly použity podniková data z období 2005 - 2010. V první části je vymezena teorie finanční analýzy, základní pojmy, metody a postupy. Obsahovou náplní druhé části je charakteristika vybraného podniku a analýza finanční situace společnosti. Dále je to vyhodnocení výsledků analýzy, na jejichž základě byla navržena opatření na zlepšení hospodaření společnosti.
Economic of analysis of selected Company
Keywords: finanční analýza; absolutní ukazatele; horizontální a vertikální analýza; finanční poměrové ukazatele; rentabilita; aktivita; likvidita; zadluženost; financial analysis; absolute indicators; horizontal and vertical analysis; financial ratios; profitability; aktivity; liquidity; indebtedness