Návrh řešení provozu sítě VN 10 kV Smart Regionu Vrchlabí - Štos, Jiří (Univerzita Pardubice, 2013)
Téma bakalářské práce je věnované návrhu řešení provozu kabelové sítě VN 10 kV v rámci projektu Smart Regionu (SR) Vrchlabí, a to konkrétně místní oblasti Liščí Kopec. Popisuje problematiku poruchových stavů v sítích vysokého napětí (VN) obecně a podrobně se zaměřuje na řešení možných poruch ve vybrané oblasti SR. A to jak z pohledu základního zapojení, provoz z distribuční sítě VN, tak z pohledu autonomního (ostrovního) provozu sítě z místní KGJ. Cílem je konkrétní návrh nastavení a užití ochran v jednotlivých distribučních transformačních stanicích (DTS) tohoto mikroregionu.
Proposal for high-voltage 10 kV grid operation in Vrchlabí Smart Region
Keywords: kabelová síť; ostrovní provoz; vysoké napětí; distribuční transformační stanice; cable network; island operation; high voltage; distribution transformer station