Analýza činnosti Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v oblasti odhalování kartelových dohod - Dopitová, Petra (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá ochranou hospodářské soutěže se zaměřením na zakázané kartelové dohody. Je zde popsán vývoj činnosti Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a jeho poslání. Práce také zahrnuje analýzu tří vybraných zakázaných kartelových dohod a také ukazuje postup Úřadu a společnosti při odhalení kartelu s poukázáním na jejich možnou spolupráci.
Analysis of cartels detection methods and activities used by the Office for the Protection of Competition
Keywords: dohoda; kartel; leniency program; Úřad pro ochranu hospodářské soutěže; agreement; cartel; leniency programme; Office for Protection of Competition