Posouzení ekonomické efektivnosti provozu na vybrané regionální trati - Slováček, Jakub (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá posouzením efektivnosti provozu na vybrané regionální železniční trati s ohledem na ekonomické posouzení. Posouzení se týká tratě, na níž je provoz za současných podmínek zastaven. Hodnotícím kritériem jsou nejen ekonomické ukazatele, ale i provozně-technologické posouzení např. vhodnost nahrazení autobusovou dopravou či provozování dráhy a drážní dopravy jiným subjektem.
Assessment of the economical effectiveness of the chosen regional railway line operation
Keywords: regionální dráhy; ekonomická efektivnost; drážní doprava; analýza trati; náklady v dopravě; economical effectiveness; regional railway lines; railway transport; railway line analysis; transport expenses