Péče o rodičku s protrahovaným porodem - mapa péče - Miechová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářské práce na téma Péče o rodičku s protrahovaným porodem - mapa péče se skládá z teoretické a praktické části. Část teoretická je zaměřena na popsání průměrné délky porodu, objasnění pojmu protrahovaný porod, příčiny jeho vzniku a také na to, jakými farmakologickými i nefarmakologickými prostředky lze zkrátit dobu trvání porodu. Praktická část se věnuje ošetřovatelskému procesu o rodičky s protrahovaným porodem a v závěru je vytvořen návrh mapy ošetřovatelské péče o rodičku s protrahovaným porodem.
Care about woman with protracted labor - map of care
Keywords: protrahovaný porod; mapa péče; porodní asistentky; rodičky; protrated labor; map of care; midwifes; woman in labor