Správa závodů Tomáše Bati - Vránová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku správy závodů Tomáše Bati, který postupně vybudoval z malé ševcovské dílny obuvnické impérium, na svou dobu v mnoha ohledech výjimečné a obdivuhodné. Práce je situována do konce 19. a začátku 20. století, tedy od vzniku podniku až do jeho největšího rozkvětu. V prvních kapitolách jsou popsány začátky Tomáše Bati a vznik jeho společnosti, ve zbytku práce je uvedena stěžejní oblast tématu, tedy správa jeho závodů. Cílem této práce je objasnit fungování a hlavní zásady správy tohoto fenoménu, kterým nepochybně Baťovy závody ve své době byly.
Administration of the Tomáš Baťa Company
Keywords: Tomáš Baťa; Zlín; Správa; řízení; organizace; ševcovství; Tomas Bata; Zlin; Administration; operating; Organization; shoemaking