Recyklace jako cesta zvyšování udržitelnosti obalů - Dostálová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce se zaměřuje na recyklaci obalů v zájmu zvyšování jejich udržitelnosti. Řeší funkci obalů, materiály, ze kterých jsou vyráběny, definuje enviromentální obal a jeho výhody. Dále se práce zabývá recyklací jednotlivých obalových materiálů, popisuje průběh recyklace, recyklační metody a využití recyklátu. Realizovaný kvalitativní výzkum následně zkoumá proces svozu, třídění, následné recyklace a vzniku recyklátu ve vybraných společnostech. Závěrem je provedeno zhodnocení výsledků primárního výzkumu ve vztahu k recyklaci.
Recycling as a way to increase the packaging sustainability
Keywords: obaly; enviromentální obaly; udržitelnost; recyklace; recyklát; packaging; environmental packaging; sustainability; recycling; recycled