Environmentální informační systém v dopravním podniku - Janáková, Iva (Univerzita Pardubice, 1999)
Tato práce se zabývá teoretickými přístupy k environmentálnímu účetnictví a to zejména k účetnictví ekologickému. Praktická část obsahuje analýzu současného stavu přístupu Dopravního podniku města Pardubice a.s. a Dopravního podniku města Hradec Králové a.s. ke sledování nákladů na životní prostředí a návrh na zlepšení tohoto systému.
Environmental information system in transport company
Keywords: environmentální management; ekologické účetnictví; dopravní podniky; environmental management; environmental accounting; transport companies