Druhy cenných papírů a jejich právní úprava - Kačer, Pavel (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce je zaměřena na popis všech hlavních druhů cenných papírů používaných v současnosti v České republice. Je zde zmíněna historie cenných papírů, podrobně uvedeno dělení cenných papírů dle jednotlivých hledisek a charakteristika právní úpravy a všech podstatných náležitostí druhů cenných papírů.
Types of securities and their legal regulations
Keywords: cenné papíry; Akcie; podílové listy; dluhopisy; směnky; investiční kupóny; šeky