Czech translations of Mark Twain´s "The adventures of Tom Sawyer" - Rolčík, Michal (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce porovnává dva české překlady knihy Marka Twaina Dobrodružství Toma Sawyera, vydaných v rozmezí deseti let. Rozdílnosti obou překladů jsou zkoumány v textové analýze, která se zaměřuje na rozbor jedné z kapitol. Cílem této analýzy je porovnání jazykové stránky a srozumitelnosti textu pro současné čtenáře.
České překlady knihy Marka Twaina "Dobrodružství Toma Sawyera"
Keywords: Twain, Mark; české překlady; porovnání; analýza textů