Shlukování poslanců - Hromádko, Jakub (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována shlukové analýze, která je aplikována na datech tvořených z výsledků hlasování poslanců a senátorů České republiky v období 11/2013-04/2014. Cílem shlukování je najít v datovém souboru podobné jedince a zařadit je do skupin. Pomocí webové aplikace jsou zpracována data o hlasování poslanců z webových stránek poslanecké sněmovny a senátu České republiky. Provedené shlukování poslanců je graficky interpretováno pomocí diagramu.
Clustering of deputies
Keywords: shluková analýza; hlasování poslanců; hierarchické shlukování; ploché shlukování; cluster analyse; voting members of parliament; hierarchical clustering; flat clustering