Ošetřovatelský proces u dítěte s onemocněním sklerodermie - Plecháčková, Petra (Univerzita Pardubice, 2006)
Teoretická část bakalářské práce obsahuje základní faktografické údaje o onemocnění sklerodermie - klinické projevy, diagnostiku, léčbu. V praktické části je vypracován ošetřovatelský proces u chlapce s tímto onemocněním, který je koncipován podle ošetřovatelského modelu Marjory Gordonové.
The nursing process by a child suffering from sclerodermia
Keywords: sklerodermie; Diagnostika; léčba; ošetřovatelský proces; model Gordonové; dotazníkové šetření