Životní příběh a jeho pojetí v ošetřovatelství - scoping review - Bortelová, Anna (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se věnuje tématu životního příběhu a jeho pojetí v ošetřovatelství. Životní příběh má v ošetřovatelství velký potenciál, který není dosud dostatečně využit. Práce se snaží popsat a zmapovat jednotlivá pojetí životního příběhu, jeho historický vývoj a jeho možnosti využití v ošetřovatelství. Ze zjištěných výsledků byla stanovena doporučení pro praxi, vzdělání a výzkum v ošetřovatelství a vytvořena dvě schémata reflektující vzájemné vztahy a vývoj pojetí životního příběhu.
Life story and its concept in nursing - a scoping review
Keywords: ošetřovatelství; scoping review; životní příběh; nursing; scoping review; life story