Inteligentní dopravní systémy ve veřejné dopravě - Žemlička, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na dopravní systémy, navigační systém GPS a charakteristiku veřejné hromadné dopravy v Pardubicích. Velkou část bakalářské práce tvoří charakteristika veřejné dopravy a inteligentní dopravní systémy, které se v ní využívají. Práce je především zaměřena na využití integrované dopravy v Pardubicích a jejím okolí. Součástí práce je také charakteristika služeb Dopravního podniku města Pardubic a.s., nového odbavovacího systému a jeho srovnání se starým odbavovacím systémem.
Intelligent transportation systems in public transport
Keywords: Telematika; inteligentní dopravní systémy; GPS; veřejná hromadná doprava; odbavovací systémy