Rozbor vlivu konstrukčního uspořádání kloubových vozidel na jejich jízdní vlastnosti - Herda, Václav (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je zaměřena na vliv změny zvoleného parametru kloubového vozidla při zbylých konstantních parametrech.
Analysis of influence of design parameters of articulated vehicles on ther turning behavior.
Keywords: kloubové autobusy; kinematika zatáčení; poloměr zatáčení; šířka jízdního pruhu; articulated buses; vehicle turning behavior; turning radius; turn corridor