Informovanost veřejnosti a radiologických asistentů o poskytování první pomoci při hypoglykémii - Vyčítalová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce ,,Informovanost veřejnosti a radiologických asistentů o poskytování první pomoci při hypoglykémii se skládá ze dvou částí. V první teoretické části se zabývá onemocněním diabetes mellitus, zejména jeho akutní komplikací zvanou hypoglykémie, její definicí, příznaky, příčinami, léčbou a prevencí. V druhé průzkumné části se věnuje rozboru dotazníku, ve kterém jsou zkoumány znalosti radiologických asistentů (RA) a laické veřejnosti o hypoglykémii. Cílem práce je zjistit povědomí veřejnosti a radiologických asistentů o této akutní komplikaci a řešení v určitých situacích.
Awareness of the public and radiological assistants on providing first aid in case of hypoglycemia
Keywords: diabetes mellitus; hypoglykémie; první pomoc; radiologický asistent; znalosti; diabetes mellitus; hypoglycemia; first aid; radiological assistant; knowledge