Informovanost laické veřejnosti o problematice transfúze a transplantace kostní dřeně - Jančíková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zjištění míry informovanosti o transfúzích a transplantacích kostní dřeně. Obsahuje část teoretickou, ve které jsou tyto pojmy vysvětleny a podrobněji rozebrána problematika daného tématu. Dále obsahuje část praktickou, kde jsou analyzovány získané informace z dotazníku a zhodnocení výzkumu. V závěru práce je zpracována také diskuse.
Lay population awareness of blood-transfusion and bone core transplantation problem
Keywords: transfúze; transplantace; krev; kostní dřeň; Informovanost; transfusion; transplantation; blood; bone core; awarness