The relationship between an individual and society in E. M. Forster`s Howwards End and D. H. Lawrence`s The Rainbow - Vránová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá vztahem jednotlivce a společnosti v Británii na počátku 20. století. Jsou zde analyzována díla Howards End (Rodinné sídlo) E. M. Forstera a Duha D. H. Lawrence z pohledu britského třídního systému.
Vztah jednotlivce a společnosti v díle E. M. Forstera Howards End a D. H. Lawrence Duha
Keywords: Anglická literatura; Forster, E. M.; Lawrence, D. H.; Viktoriánská Anglie; Modernismus; rozbor literárního díla; srovnání