Metodika restaurátorské dokumentace - Krhánková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce pojednává o restaurátorské dokumentaci nástěnných maleb. Zabývá se restaurátorskou dokumentací v legislativě České republiky, Slovenské republiky a v mezinárodních chartách dokumentech. Zamýšlí se nad důvody provádění kvalitní dokumentace a stavem restaurátorských zpráv odevzdávaných v ČR v dobách minulých i současných. Snaží se stanovit základní strukturu restaurátorské zprávy a stručně popsat jednotlivé položky, včetně restaurátorského průzkumu, návrhu na restaurování, vlastního restaurátorského zákroku, fotodokumentace, grafické dokumentace a příloh restaurátorské dokumentace.
Methodology of restoration documentation