Přeložka silnice I/65, Rychlostní silnice R1 Selenec - Beladice SR - Mencl, Leoš (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá návrhem přeložky silnice I/65, Rychlostní silnice R1 Selenec - Beladice, SR. Důvodem přeložení je vedení rychlostní silnice R1, která ruší nynější silnici I/65. Hlavním cílem je zlepšení směrových a rozhledových poměrů, tedy bezpečnosti. Jedná se o projektovou dokumentaci pro realizaci stavby, proto je kladený důraz na podrobnosti, které jsou nezbytné při budoucí výstavbě. Pro grafickou část práce byl použitý software AutoCAD 2007 a STRATIS 11.
Relaying the road I/65, Expressway R1 Selenec - Beladice SVK
Keywords: přeložky; příkopy; propusty; svodidla; drenáže; šachty; relocations; ditches; tube outlet; crash barrier; drainage; pit