Predikční modely - Králová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem diplomové práce je podat ucelený pohled na predikční modely jako nástroje hodnocení finanční výkonnosti podniků. Teoretická část seznamuje čtenáře s obecnou problematikou bankrotních a bonitních modelů, přičemž zvláštní pozornost je věnována jejich podrobné charakteristice. Na základě aplikace vybraných modelů na soubor podniků daného odvětví je následně posuzována jejich vypovídací schopnost a rozdílnost hodnocení v důsledku jejich odlišné konstrukce. Závěr diplomové práce je věnován trendové analýze odvětví jako celku a identifikaci hlavních vývojových charakteristik.
Prediction Models
Keywords: finanční analýza; poměrové ukazatele; bankrotní modely; IN indexy; Altmanovo Z Score; financial analysis; ratio analysis; bankruptcy models; IN indexes; Altman Z Score