Návrh racionalizace provozu na traťovém úseku České Budějovice - Černý Kříž - Sekyra, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá dálkově ovládanými zabezpečovacími zařízeními v ČR a optimalizací trati České Budějovice - Černý Kříž. V teoretické části je zachycen vývoj Dálkově ovládaných zabezpečovacích zařízení v ČR. V analytické části je nastíněn současný stav trati České Budějovice - Černý Kříž. Dále jsou zde navrženy racionalizační úpravy a změny. V závěrečné kapitole je zhodnocen dopad navržených změn.
The proposal of rationalization operation on the railway line "České Budějovice - Černý Kříž"
Keywords: securing devices; remote controls; České Budějovice; Černý Kříž; Optimalization; control sites; zabezpečovací zařízení; dálková ovládání; České Budějovice; Černý Kříž; Optimalizace; dispečerská pracoviště