Terénní péče v porodní asistenci - Hýsková, Klára (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je věnována problematice terénní péče v porodní asistenci. Pojednává o systému zdravotní péče v České Republice, dále zahrnuje popis primární a komunitní péče. Součástí je zaměření na práci porodních asistentek v terénu poskytující návštěvní službu těhotným ženám a ženám po porodu včetně péče o novorozence. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. Výzkumná část je věnována kvantitativnímu výzkumu, jehož cílem je zmapovat současnou situaci poskytování této návštěvní služby v České Republice.
Field care in midwifery
Keywords: zdravotní péče; primární zdravotní péče; komunitní péče; komunitní ošetřovatelství; porodní asistence; návštěvní služba; health care; primary health care; community care; community nursing; midwifery; visiting service