Čeští imigranti v Chicagu - Maxová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá odchodem Čechů do Chicaga a jejich následným působením v této lokalitě. Dotýká se též historie Čechů v Chicagu, připomíná významné české emigranty, zabývá se důvody migrace, otázkou identity či fenoménem nelegálního pobytu.
Czech imigrants in Chicago
Keywords: Chicago; Češi; imigrace