Srovnání mzdových systémů vybraných organizací - Marek, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá mzdami a mzdovým systémem v organizaci. Mzda je pro podnik nástrojem podněcování výkonu pracovníků a současně veličinou ovlivňující náklady. V první části práce je zpracován teoretický koncept mzdového systému a v části druhé jsou pak popsány a analyzovány mzdové systémy vybraných organizací. Na závěr jsou pak systémy hodnoceny a jednotlivým organizacím jsou vyslovena doporučení na zlepšení.
Comparison of wage systems in selected organizations
Keywords: mzda; mzdový systém; hodnocení práce; mzdová forma; motivace pracovníků; wage; wage system; work evaluation; wage form; workers motivation