Posouzení a návrh organizace dopravy v obci Jesenice. - Bořkovec, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá dopravním zklidnění v obci Jesenice a v obci Horní Jirčany spadající do správní působnosti obce Jesenice. Cílem práce je navrhnout opatření na zvýšení bezpečnosti přechodů pro chodce v těchto dvou obcích. Dalším úkolem je návrh na úpravu křižovatek silnic II/603 a II/101 v obci Jesenice.
Assessment and proposal of traffic organization in the town of Jesenice.
Keywords: zklidňování dopravy; přechody pro chodce; bezpečnost; křižovatky; kapacity; průtahy obcemi; traffic calming; pedestrian crossing; safety; crossroads; capacity