Stravování a výživa seniorů - Doskočilová, Anna (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou výživy a stravování seniorů. Jelikož je zdravá výživa u seniorů nezbytně nutná, pomáhá udržet seniora ve zdraví a předejít některým nemocem, je důležité se na tuto problematiku zaměřit. V bakalářské práci v teoretické části je popsáno stáří, choroby ve stáří, výživa seniora, také sociální práce ve vztahu k seniorovi a ekonomická situace seniorů. Ve výzkumné části jsou uvedeny výsledky mého šetření vedeného formou polostrukturovaných rozhovorů. Popisuji, jaké mají senioři povědomí o zdravém stravování, zda se zdravě stravují a zda mají na nákup zdravých potravin prostředky.
Nutrition and meals for seniors
Keywords: zdravá výživa; stravování; senioři; povědomí o zdravé stravě; finance; healthy nutrition; eating; seniors; healthy eating awareness; finance