Investice do dopravní infrastruktury v ČR - Smrčka, Jiří (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá investicemi do dopravní infrastruktury v České republice a jejich aplikací jako nástroje fiskální politiky státu. Rozebrány jsou potřeby investic jednotlivých druhů dopravní infrastruktury, základní principy investic v prostředí makroekonomie a finanční zdroje pro investování do dopravní infrastruktury. Analýza je zaměřena na ověřování aplikace těchto investic jako nástroje fiskální politiky a porovnává současný stav v České republice se stavem v Polské republice. Cílem práce je návrh efektivnějšího využití investic do dopravní infrastruktury jako instrumentu fiskální politiky v České republice.
Transport infrastructure investment in Czech Republic
Keywords: investice; infrastruktura; doprava; makroekonomie; fiskální politika; investment; infrastructure; transport; macroeconomics; fiscal policy