Problémy právní úpravy skončení pracovního poměru - Urbanová, Irena (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je věnována problémům právní úpravy skončení pracovního poměru. Stěžejní částí práce je rozbor právní úpravy skončení pracovního poměru, včetně zmapování aplikace u konkrétního zaměstnavatele, a zhodnocení této právní úpravy s využitím praktických poznatků. Aby bylo možné porozumět právní úpravě skončení pracovního poměru, je pozornost věnována rovněž charakteristice pracovněprávních vztahů obecně, jejich prvkům a otázkám založení a vzniku pracovního poměru.
Problems of the legislation and the termination of an employment relationship
Keywords: Zaměstnanec; zaměstnavatel; zákoník práce; pracovní poměr; pracovní smlouva; skončení pracovního poměru; Employee; employer; the Labour Code; employment; contract of employment; termination of employment relationship