Bankovní systém v USA - Jelínek, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce pojednává o bankovním systému ve Spojených státech amerických. Dále popisuje Federální rezervní systém, který je centrální bankou pro ekonomiku Spojených států, a porovnává jeho měnovou politiku s měnovou politikou Evropské centrální banky. Zároveň je analyzován vliv finanční krize, která ovlivnila opatření, jež tyto dvě instituce v posledních letech přijímaly.
Banking system of the USA
Keywords: banks; banking system; monetary policy; central bank; Federal Reserve System; banky; bankovní systémy; měnová politika; centrální banka; Federální rezervní systém