ITS - Intelligent Transport Systems - Špuláková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá zaváděním inteligentních dopravních systémů v České republice. Provádí analýzu dopadů dopravy na životní prostředí obecně v České republice a konkrétně se zaměřuje na příhraniční město Náchod. Podává návrhy na zlepšení komplikované dopravní situace v tomto městě.
ITS - Intelligent Transport Systems
Keywords: inteligentní dopravní systémy; životní prostředí; emise; Náchod; dopravní nehody; intenzita dopravy; intelligent transport systems; environment; emission; car accidents; traffic intensity