Pracovní úrazy a nemoci z povolání v pracovním právu - Barbora Kubelková (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pracovních úrazů a nemocí z povolání. Obsahem práce je charakteristika základních pojmů, právní odpovědnost zaměstnavatele, odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání a zákonné pojištění zaměstnanců i zaměstnavatelů. Poslední část je zaměřena na zpracování údajů v konkrétním podniku.
Work accidents and occupation diseases in a labour law
Keywords: pracovní úrazy; nemoci z povolání; odpovědnost za škodu; odškodnění; pojištění; work accidents; occupation diseases; liability for a harm; compensation; insurance