Měření vnější zatěžující příčné kolové síly na zkušebním stavu "kolo-rotující kolejnice" - Hybrant, Vlastimil (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu možnosti měření vnější zatěžující síly a vybrání nejvhodnější varianty měřícího zařízení pro zkušební stav „kolo – rotující kolejnice‘‘ v laboratoři na dopravní fakultě Jana Pernera.
Measuring external weighting transverse force on testing station "steel - daisyrail"
Keywords: transverse force; strain gages; testing equipment; specific item; calibration; measuring network; příčná síla; tenzometrie; zkušební zařízení; měrný prvek; kalibrace; měřící řetězec