Těžba v Prachovicích - Bártová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem mé práce bylo zhodnocení současného návrhu rekultivace ložiska vápenců v Prachovicích. V rámci práce jsem se zabývala historií těžby vápenců v Železných horách. V současné době je těženo pouze jediné ložisko, jehož surovina je zpracovávána firmou Holcim Česko a.s. pro výrobu cementu. Pro práci jsem využila dostupná data a poskytnuté informace, která jsem konfrontovala s reálným stavem a konzultovala své návrhy s odborníky.
Mining in Prachovice
Keywords: deponie; lom; rekultivace; Prachovice; repositury; Prachovice; quarry; restoration